Suomen uutisia kaikkina päivinä
Kermaviilikastike

Kermaviilikastike – Raikas ja Monipuolinen Kastike

Kermaviilikastike on klassikko, joka sopii täydellisesti monen ruoan kanssa. Tämä helppo ja nopea kastike on loistava lisä niin salaateille, uuniperunoille, grillatulle kalalle kuin liharuokiinkin. Parasta tässä kastikkeessa on se, että sen voi maustaa omien mieltymysten mukaan ja käyttää luovuutta. Tässä ohjeessa esittelemme perinteisen version, johon voit helposti lisätä omia suosikkimakujasi.

Ainekset:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappia
  • Tuoreita yrttejä (esim. tilliä, ruohosipulia tai persiljaa)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita pohja: Aloita kaatamalla kermaviili kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja sitruunamehu. Sitruunamehu tuo kastikkeeseen raikkautta ja korostaa makuja.
  2. Mausta: Lisää sinappi, joka antaa kastikkeelle pientä potkua. Hienonna tuoreet yrtit ja sekoita mukaan. Jos kaipaat lisää makua, voit kokeilla erilaisia yrttejä tai jopa kuivattuja mausteita, kuten paprikajauhetta tai chilihiutaleita.
  3. Viimeistele: Mausta suolalla ja mustapippurilla oman makusi mukaan. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.
  4. Nauti: Kermaviilikastike on valmis nautittavaksi! Tarjoile kylmänä esimerkiksi perunoiden, kalan tai kasvisten kanssa.

Vinkkejä ja muunnelmia:

  • Jos haluat kastikkeesta vieläkin raikkaamman, lisää joukkoon kurkkuraastetta tai pieni määrä raejuustoa.
  • Kokeile myös maustaa kermaviilikastike sitruunankuoriraasteella tai limellä saadaksesi enemmän hapokkuutta.
  • Voit lisätä ripauksen sokeria, jos pidät miedommasta mausta.

Katso myös video-ohje YouTubesta tästä herkullisesta reseptistä:

Jaa tämä uutinen
Uutisten URL-osoite
Edellinen uutinen

Jauhelihakastike – Helppo ja Herkullinen Arkiruoka

Seuraava uutinen

Valkokastike – Täydellinen Kastike Moniin Ruokiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraava uutinen